Nyheter

Väst
Banbrytande initiativ nominerade i årets Guldskalpell

Guldskalpellen är ett årligt pris som delats ut av tidskriften Dagens Medicin. I år har totalt 51 bidrag nominerats. RCC Väst är extra stolta över tre nominerade bidrag.

Väst
Ta cellprov – det ger ett bra skydd mot livmoderhalscancer

Den 21-25 maj är det dags för Cellprovsveckan där barnmorskemottagningarna uppmärksammar hur viktigt det är att ta cellprov när man blir kallad. Sedan årsskiftet är gynekologisk cellprovtagning gratis för alla.

Väst
Läs maj månads nyhetsbrev från RCC Väst!

I RCC Västs nyhetsbrev får du månadsvis en sammanfattning av aktuella regionala och nationella nyheter för en bättre cancervård. Det innehåller goda exempel, riktlinjer, verktyg, statistik och information om vad som är på gång i väst.

Väst
Regional medicinsk riktlinje för cancerrehabilitering

Den regionala medicinska riktlinjen för cancerrehabilitering är en uppdatering av det tidigare dokumentet ”cancervårdprocessen 2015”.

Väst
Goda exempel inom cancerrehabilitering inspirerar

Förbättringsarbeten ger resultat inom cancerrehabilitering. Arbetsteam från olika sjukhus inspirerade till frågor och diskussioner under en välbesökt utbildningsdag som hölls slutet av april i Folkets hus, Göteborg.

Väst
Jawad flydde från Syrien – ”vill ge tillbaka till samhället”

När Jawad Shahin från Syrien kom till Sverige 2015 började han genast lära sig svenska på egen hand. Nu gör han praktik på RCC Väst. – Han blev ett lyft för hela verksamheten och vårt mål är att anställa honom, säger Thomas Björk Eriksson, chef för verksamheten.

Väst
Palliativt arbete behöver lyftas och vården bli mer jämlik

Allmänhetens kunskap om palliativ vård är relativt liten. Få känner till att det inte enbart handlar om cancerdiagnoser och många saknar kännedom om hur vårdarbetet verkligen fungerar.

Väst
Cancervårdprocessen har bytt namn till Cancerrehabilitering

Fram till 2017 var cancerrehabilitering en del av den regionala cancervårdprocessen. Nu har processen ett tydligt uppdrag mot rehabilitering och har därför bytt namn. Det har tagits fram en ny webbsida, som är enklare att hitta.