MENY


24
MAR
2016

Väst

Nytt nyhetsbrev ute

I senaste nyhetsbrevet från Regionalt cancercentrum väst kan du bland annat läsa mer om införandet av 13 nya standardiserade vårdförlopp och hur nyutexaminerade kontaktsjuksköterskor förbättrar vården.


23
MAR
2016

Väst

Utbildning för kontaktsjuksköterskor 2016

Nu är det dags att anmäla intresse till höstens omgång av den populära utbildningen för kontaktsjuksköterskor. Utbildningen omfattar 30 högskolepoäng och ges på halvfart under ett år.

Väst

Pågående klinisk cancerforskning

För att stärka den kliniska cancerforskningen i Västra sjukvårdsregionen har Regionalt cancercentrum väst tagit fram en sammanställning över pågående forskningsprojekt i Västra sjukvårdsregionen.


22
MAR
2016

Väst

Gratis cellprov ökade inte deltagandet

2013 erbjöds 1562 kvinnor gratis gynekologisk cellprovskontroll i tre socioekonomiskt utsatta områden i Göteborg. En ny studie från Sahlgrenska akademin, Närhälsan och Regionalt cancercenter Väst visar nu att dessa kvinnor inte deltog i högre grad än den grupp som erbjöds screening med den vanliga avgiften.


15
MAR
2016

Väst

Patienter och närstående: Så vill vi ha det!

Tala med oss om möjligheterna, se hela vår livssituation och erbjud stöd från hela teamet. Det är några önskemål från patienter och närstående för att skapa ett ännu bättre omhändertagande och bemötande i cancervården. Tankarna har sammanställts i skiften ”Så vill vi ha det!”, som kan beställas på webben.


7
MAR
2016

Väst

Hon är ny enhetschef för vårdutveckling

En inlyssnande samhällsvetare som brinner för problemlösning. Så skulle Regionalt cancercentrum västs nya enhetschef för vårdutveckling kunna beskrivas. Anna Karevi Verdoes har en fot i Halland och en fot i Västra Götaland och har lång erfarenhet av utvecklingsarbete inom hälso- och sjukvården.