Thomas Björk-Eriksson ny chef för RCC Väst

Sidan publicerades 18 april 2016

Thomas Björk-Eriksson blir ny chef för RCC Väst, Regionalt cancercentrum väst. Thomas är idag vårdenhetsöverläkare vid strålbehandlingen på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Han tillträder tjänsten i sommar.

Nuvarande chef Nils Conradi har valt att lämna tjänsten som chef för RCC Väst. Nils har varit chef för RCC i fem år.

– Nils har gjort ett fantastiskt arbete med att utveckla RCC Väst och flyttat fram centrumets positioner till gagn för cancervården i Västra Götaland och Halland. Nu är vi mycket glada för att Thomas Björk-Eriksson tar över med sin långa och breda erfarenhet, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Ann Söderström.

Thomas Björk-Eriksson tillträder tjänsten den 15 augusti. Thomas kommer närmast från Sahlgrenska Universitetssjukhuset där han har tjänstgjort vid verksamheten för onkologi under mer än tjugo år och är nu vårdenhetsöverläkare vid strålbehandlingen.

Thomas är född och uppvuxen i Göteborg, utbildade sig i Umeå, och har även tjänstgjort på onkologklinikerna vid Köpenhamns Universitetssjukhus (Rigshospitalet) och Skånes Universitetssjukhus. Kliniskt- och akademiskt har Thomas haft fokus på strålterapi och han har varit mycket aktiv i uppbyggnaden av Skandionkliniken.

– Jag vill använda mina erfarenheter för att fortsätta utveckla cancervården. Jag vill bidra till att skapa en högkvalitativ och tillgänglig vård för patienter och anhöriga. Viktigt är också att medarbetare ges möjlighet att både ta ansvar och känna delaktighet, säger Thomas Björk-Eriksson.