Nyheter

Väst
Nytt nyhetsbrev ute

Nu är det femtonde nyhetsbrevet från Regionalt cancercentrum väst publicerat. Här berättar vi bland annat om initiativet Changeday, eldsjälar som vann pris och hur koncentrering av operationer ska ge bättre behandling vid magsäckscancer.

Väst
Koncentrering av operationer ska ge bättre behandling vid magsäckscancer

Regionstyrelsen har beslutat att operationerna av magsäckscancer i Västra Götaland ska koncentreras till Sahlgrenska sjukhuset. Organisationsförändringen ska vara genomförd till 1 januari 2015.

Väst
Löften på webben ska förändra svensk hälso- och sjukvård

Nu har den internationella framgångssagan Change Day kommit till Sverige med webbplatsen changeday.se som ska samla löften om hur man kan förändra svensk hälso-, sjukvård och omsorg. Förändringen ska ske genom att både organisationer och privatpersoner lämnar löften om vad de själva kan bidra med, exempelvis att ge blod.

Väst
Cellprovsveckan är tillbaka!

Regelbunden cellprovtagning minskar risken för livmoderhalscancer. Ändå är det många kvinnor som inte kommer när de får en inbjudan. Några tror att det gör ont, andra anser sig inte hinna och vissa glömmer helt enkelt bort sin tid.

Väst
Ökad samverkan ska ge bättre omhändertagande

Hur kan samhället förbättra omhändertagandet av cancerpatienter och deras närstående? Och hur kan myndigheterna samarbeta bättre så att ingen faller mellan några stolar? Det var två av frågorna som diskuterades under dialogdagen den 7 april på temat Livshändelsen att få cancer mitt i livet.

Väst
Bilder från gyncancerdagen i Göteborg
Väst
Eldsjälar mottog pris på gyncancerdagen i Göteborg

Hon sprang ett maraton trots äggledarcancer, hon skildrade cancerdrabbade kvinnor och deras tankar om livet i en fotoutställning och hon startade en uppskattad blogg för att peppa andra. Nu tilldelas Cecilia Hedström ett av årets eldsjälspriser av Nätverket mot gynekologisk cancer.