Nyheter

Väst
Utbildning för kontaktsjuksköterskor kräver nationell samsyn

Det behövs en nationell samsyn kring utbildningen för kontaktsjuksköterskor. Det framkom under den nationella workshop som arrangerades av de regionala cancercentrumen syd och väst den 24 september.

Väst
"Vi måste arbeta med både hjärna och hjärta"

Hur kan sjukvård och myndigheter bli bättre på att stötta cancerdrabbade mitt i livet? Det var frågan i fokus på dialogdagen den 1 oktober. Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan var två myndigheter som deltog.

Väst
Nya medarbetare och extra stödresurser

Vi är glada över att kunna hälsa följande medarbetare välkomna!

Väst
”Ta med en vän – ett förbättringsprojekt som fått spridning" nominerat till Götapriset

Ta med en vän, och de aktiviteter som följt efter den prisade satsningen, är nu ett av de sex utvecklingsprojekt som kan få det prestigefyllda Götapriset 2013 vid årets Kvalitetsmässa i Göteborg i november.

Väst
Hur kan vi rädda fler som opereras för tarmcancer?

Nästan var femte patient som opereras akut för tjocktarmscancer dör inom 90 dagar. Vad beror det på och hur kan fler patienter räddas? Det var två av frågorna i fokus när professionen inom kolorektalcancer träffades på sin årliga regiondag.

Väst
Närståendestudien söker deltagare

Nu går Närståendestudien in i skarpt läge. Forskningen är unik, ingen har tidigare utformat och utvärderat en liknande proaktivitet mot den närstående.