Nyheter

Väst
Ungdomar i film: Skapa ungdomsavdelningar!

Lisa Aaro har tillsammans med fyra kompisar gjort en film som tar upp behovet av särskilda avdelningar för ungdomar inom cancervården.

Väst
Film vill uppmärksamma på gynekologisk cancer

Symtom av äggstockscancer är diffusa.Ta symtom på allvar. Sök hjälp i tid. Det är budskapet i en film som Nätverket mot gynekologisk cancer nu presenterar.

Väst
Lyckade utbildningsdagar kring palliativt vårdprogram

Under sex utbildningsdagar hösten 2012 och i början av 2013 har runt 700 medarbetare i den västsvenska hälso- och sjukvården stiftat närmare bekantskap med det nya nationella vårdprogrammet för palliativ vård och med Svenska palliativregistret.

Väst
Nationell utvärdering av cancervård från Socialstyrelsen

Socialstyrelsen har utvärderat bröst-, prostata-, tjocktarms- och ändtarmscancervården utifrån indikatorerna i Nationella riktlinjer för bröst-, kolorektal- och prostatacancervård som publicerades 2007.

Väst
Välbesökt och fullmatad dag med kuratorsnätverk

Nätverket av kuratorer inom den västsvenska cancervården fick ta del av ett fullmatat program när man nyligen samlades till en heldagskonferens i Göteborg.

Väst
Andreas Hellström en av fyra ”Vinnvård Fellows”

Chalmersforskaren Andreas Hellström, som tillsammans med sina kollegor på CHI är djupt engagerad i utvecklingen av Regionalt cancercentrum väst, är en av fyra forskare som ska hjälpa till att skapa hållbara förbättringar inom vård och omsorg.