Nyheter

Väst
Teledermatologiutveckling i väst får Guldskalpellen

Det västsvenska utvecklingsprojekt som med ny smart användning av en smartphone lyckats förkorta väntetiden till diagnos och behandling i hudcancervården får nu Guldskalpellen som årets förnyare i den svenska vården.

Väst
Kunskapsseminarium om nya riktlinjer för cancervård

I ett kunskapsseminarium nyligen mötte Socialstyrelsen representanter för den västsvenska vården. I fokus stod de nya nationella riktlinjerna för bröst-, prostata- och kolorektalcancervården. Riktlinjerna har presenterats i en preliminär utgåva, och seminariet var en del i remissarbetet.

Väst
Viktiga klarlägganden kring vaccination av unga kvinnor

Björn Strander, regional processägare för cervixcancerscreening och ordförande, Nationella arbetsgruppen för cervixcancerprevention, har tillsammans med andra ledande företrädare för cancervården, skrivit en debattartikel i Svenska Dagbladet . Frågor kring vaccinationerna mot livmoderhalscancer behövde rätas ut.

Väst
Cellprovsveckan ska få fler att ta cellprov

När kampanjen "Ta med en vän" avslutades i april 2012 hade antalet tagna cellprov bland kvinnorna i nordöstra Göteborg ökat med 42 procent. Nu sprids arbetet med att öka cellprovstagningen till att omfatta hela Västra Götalandsregionen och Halland under den särskilda Cellprovsveckan, som äger rum vecka 20, mellan den 13-17 maj.