MENY

Statistiker till Regionalt cancercentrum Uppsala Örebro

RCC Uppsala Örebros uppdrag är att som kunskapsorganisation stödja de sju regionerna i sjukvårdsregionen att uppfylla målen i den nationella cancerstrategin. Vi arbetar bland annat med kvalitetsregister, vårdprocessutveckling, nationella och sjukvårdsregionala projekt och utveckling av den nationella IT-plattformen för kvalitets- och cancerregister.

Regionalt cancercentrum finns på området Uppsala Science Park beläget intill Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Ditt uppdrag

Som statistiker har du ansvar för att sammanställa, analysera och rapportera data inom ett antal cancerdiagnosområden. Arbetet omfattar allt från rutinuttag till fördjupade analyser. Det innebär bland annat beskrivande rapporter, överlevnadsanalyser, sammanställningar och presentationer. I uppdraget ingår också metod- och analysstöd till epidemiologiska studier vilket kan omfatta såväl planering och analys som medförfattarskap i vetenskapliga publikationer. Statistikerna medverkar också i dialogen kring utveckling av register och nya lösningar för resultatrapportering. Kontinuerlig kompetensutveckling är en viktig del i arbetet.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har en kandidatexamen eller motsvarande i statistik eller matematisk statistik. Har du en mastersexamen är det meriterande. Likaså om du har erfarenhet av registerarbete, epidemiologisk eller medicinsk forskning. Du ska ha god programmeringsvana och erfarenhet av att arbeta i R. Vi ser gärna att du har erfarenhet av utveckling och förbättringsarbete.

Praktiskt

Omfattning av tjänst: 100%.

Tillsvidare, med tillträde enligt överenskommelse.

Mer information och ansökan

Läs mer om tjänsten och skicka in din ansökan via Akademiska sjukhusets webbplats.


Ansvarig redaktör: Jesper Törnlund

Sidan uppdaterad: 28 maj 2019