Nationellt webbinarium om sexuell hälsa vid bäckencancer

För att öka kunskap och medvenhet om behov av sexuell rehabilitering anordnas detta utbildnings och diskussionstillfälle. Webbinariet vänder sig till kontaktsjuksköterskor och andra som möter patienter som behandlas/behandlats för cancer i bäckenet.

Ämnesområde: Behandling och vård
Studieform: Distans
Datum: 2 december
Tid: 13:00
Arrangör: RCC Syd
Kostnad: Kostnadsfri
Öppen för: Nationell
Anmäl dig

Senaste datum för anmälan är 23 november

Sexuella behov försvinner inte för att man får en allvarlig sjukdom men både behov och förutsättningar kan förändras. Många personer som behandlas för cancer i lilla bäckenet kan få besvär som påverkar den sexuella hälsan. Därför är det angeläget att vårdpersonal kan erbjuda patienter sexuell rehabilitering.

Detta webbinariet vänder sig till dig som kontaktsjuksköterska men även andra som möter patienter som behandlas/behandlats för cancer i bäckenet. För att öka kunskap och medvetenhet om behov av sexuell rehabilitering erbjuder vi detta utbildnings- och diskussionstillfälle.

Föreläsare 

Else-Marie Rasmusson, Regional koordinator för bäckencancerrehabilitering RCC syd, onkologisjuksköterska/sexolog på Cancerrehabiliteringsmottagningen SUS, Lund

Arnela Ibrakovic, kurator/sexolog, Region Dalarna/Kvinnokliniken

Carina Danemalm - Jägervall, Sexualrådgivare/uroterapeut, Sexualmedicinska mottagningen, Kirurgmottagningen Växjö

Linda Åkeflo, specialistsjuksköterska i onkologi och doktorand, BäckencancerRehabiliteringen, Onkologiska kliniken, Sahlgrenska Universitetssjukhuset

När du skickar in din anmälan intygar du att du har läst och godkänner att dina personuppgifter sparas enligt GDPR. Så här hanterar RCC dina personuppgifter.