Fördjupningsutbildning för dysplasibarnmorskor

Tanken med fördjupningsutbildningen är att ge djupare kunskaper som är användbara för dysplasibarnmorskor. Denna gång är vulvasmärta och HPV i fokus. Webbinarium via Teams.

Ämnesområde: Behandling och vård
Studieform: Distans
Datum: 2 juni
Tid: 08:30 - 12:30
Arrangör: RCC
Kostnad: Gratis
Öppen för: Nationell

Vulvasmärta kan leda till svårighet att genomföra gynekologiska undersökningar, något som kan hindra deltagande och uppföljning av livmoderhalscancerscreening. Fysioterapeut och sexolog Sofia Rydhög ger en fördjupningsföreläsning och praktiska råd för att underlätta gynekologisk undersökning.

Under webbinariet har deltagarna möjlighet att ställa frågor om HPV som besvaras av professor Joakim Dillner och med. dr. Miriam Elfström.

Program

08.30–09.00   Introduktion

09.00–10.30   Föreläsning: Hur kan vi hjälpa och förstå kvinnor med vulvasmärta? Vulvasmärta kan leda till svårighet att genomföra gynekologiska undersökningar, något som kan hindra deltagande och uppföljning av livmoderhalscancerscreening. Fysioterapeut och sexolog Sofia Rydhög föreläser och ger praktiska råd.

10.30–11.00   Paus

11.00–12.00   Heta stolen: HPV. I ”Heta stolen” sitter professor Joakim Dillner och med. dr. Miriam Elfström för att besvara era frågor om HPV. Frågorna ställer ni direkt i chatten. Passa på att skicka vidare patienternas kluriga frågor och få expertsvar!

 

Anmäl dig senast den 31/5 via formuläret nedan. Länk till mötet skickas till den e-postadress du anger i anmälan.

När du skickar in din anmälan intygar du att du har läst och godkänner att dina personuppgifter sparas enligt GDPR. Så här hanterar RCC dina personuppgifter. 

Anmälan