Syfte
Målet med Cancerforskarskolan är att skapa en länk mellan preklinisk forskning och klinisk implementering genom att bland annat erbjuda spetskompetens inom epidemiologi, etiologi, prediktion, prevention och klinisk behandling.
Målgrupp
Cancerforskarskolan vänder sig till både kliniska och prekliniska doktorander inom folkhälsa, epidemiologi, bioinformatik, statistik, genetik och biomedicin eller motsvarande.
Innehåll
Forskarskolan sträcker sig över 10 veckor (15 hp), fördelat på tre terminer.
- 5 kurser
- 1 individuellt projekt
- 2 nätverksträffar (1 endags- och 1 tvådagars) vid Umeå universitet
- 1 tvådagars presentationsmöte vid Umeå universitet
Deltagarna kommer att få möjlighet att arbeta med material från stora kohorter som inkluderar både biobanks- och registerdata och individuellt mentorskap från lärarna vid Cancerforskarskolan för sina projekt.
Deltagarna kommer att ha möjlighet att skriva en vetenskaplig artikel eller uppsats (som kan inkluderas i doktorsexamen) under sin tid i forskarskolan och har flexibiliteten att kunna slutföra programmet senast i slutet av sina doktorandstudier.
Deltagarna kommer att få poäng för varje avslutad kurs och är inte skyldiga att slutföra hela programmet.
Ersättning till studenterna
Cancerforskningsskolan ordnar boende för långväga studenter och bjuder på lunch och fika till alla deltagare under kurserna och nätverksträffarna på plats. Cancerforskningsskolan ersätter inte studenternas löner under kursperioderna. Eventuella ersättningar för resekostnader täcks av handledaren.