Och vinnaren av årets Tillsammanspris är: Tema Neuro Karolinska

Sidan publicerades 21 september 2021

Under Nationella patientdagen den 17 september kammade Tema Neuro på Karolinska Universitetssjukhuset hem första platsen och vann årets Tillsammanspris.

Teamet var nominerat av RCC och prisas för sitt arbete med att utmana hierarkiska traditioner genom samverkan. Arbetet har förbättrat vården av patienterna, stödet till närstående och vardagen för berörda medarbetare på ett tydligt sätt. Eskil Degsell, sjukvårdsregional processledare för närståendesamverkan och Alexandra Dovin, sjuksköterska och sjukvårdsregional processledare för hjärntumör, var två från teamet som var på plats och tog emot priset.

– Det känns mycket hedrande och jag är väldigt stolt över att vara del av ett team där det finns så mycket kompetens, driv, medmänsklighet och öppenhet för att prova nya vägar – alltid med patientens bästa som ledstjärna, säger Alexandra Dovin.

Tillsammanspriset är ett initiativ av patientnämnden i Region Stockholm. Priset vill lyfta fram och synliggöra förebilder inom hälso- och sjukvårdsområdet som på allvar gör skillnad och på riktigt skapar nytta för patienter och vård genom samarbete och samverkan.