Bästa vänner, Sista veckan som chef för RCC Stockholm Gotland och medlem i ledningsgruppen för Hälso- och sjukvårdsförvaltningen inom SLL. När jag nu summerar tiden med RCC kan jag konstatera att det har varit en fantastisk personlig och professionell upplevelse. Om jag tänker tillbaka på 2011/2012 när det började på riktigt inser jag att det hänt mycket sedan vi i RCC startade vårt gemensamma arbete.
Nyheter
En delrapport har sammanställts som beskriver läget för de olika punkterna i den regionala Cancerplanen 2016-2019.
Specialistsjuksköterskan och verksamhetsutvecklaren Lena Sharp tar över som tillförordnad chef för RCC Stockholm Gotland från mitten av april.
Unesco LUCS kunskapspilot certifierar RCC Stockholm Gotland för arbetet med att möjliggöra en rätt och rättvis cancervård.
Totalt finns nu 37 nationella vårdprogram för cancersjukdomar. Många av vårdprogrammen har också antagits regionalt av beslutsfattare i Stockholm och på Gotland.
Frida Aronsson, Ralf Segersvärd och Kathrin Wode börjar arbeta för RCC Stockholm Gotland.
Idag har vi en tämligen begränsad kunskap om både effekter och biverkningar när ett nytt läkemedel börjar användas i cancervården.
Även om Sverige och Stockholm håller sig väl framme inom cancerforskningen relaterat till totala resurser och folkmängd visar Cancerfondens årsrapport 2018 på en del orosmoln.
Cancer tar inte semester. Bättre och snabbare diagnostik, kortare väntetider och tidigt insatt behandling är målet för statens och landstingens fyraåriga stora satsning på standardiserade vårdförlopp, SVF.
På grund av ett tekniskt fel har det felaktigt gått ut kallelser till cirka 3 700 kvinnor och flickor i alla åldrar i Stockholms län och på Gotland för kontroll av livmoderhalscancer.