Nyheter

Stockholm Gotland
Regionalt cancercentrum Stockholm Gotland vinner SLL:s jämställdhetspris 2017!

Priset inrättades i år för att uppmärksamma en verksamhet eller en eller flera medarbetare som gjort särskilda insatser för att främja en jämställd hälso- och sjukvård eller tandvård. Som första vinnare någonsin får RCC detta pris med följande motivering:

Stockholm Gotland
Cancerplanen rullar på - nytt nyhetsbrev från RCC Stockholm Gotland

Centralisering både regionalt och nationellt av vissa åtgärder som inte är så vanliga är en viktig del av Cancerplanen 2016–2019. Därför att detta kommer att höja kvaliteten på cancervården.

Stockholm Gotland
Teledermatoskopi på allt fler vårdcentraler

Teledermatoskopi fungerar väl i Stockholmssjukvården visar ett projekt där ett tiotal vårdcentraler skickat bilder till hudspecialister för bedömning av misstänkt hudcancer. Nu breddas projektet och ett tjugotal vårdcentraler är redan igång.

Stockholm Gotland
God cancervård måste kunna erbjudas även i semestertider

Artikel från Dagens medicin 2017-10-04: Cancerpatienter som opereras under semesterperioder har sämre chans att överleva. Hur tryggar vi tillgång till kirurgisk kompetens och patientsäkerhet? frågar chefer för landets Regionala cancercentrum.

Stockholm Gotland
Cancerrehabilitering på temadag

Ett 60-tal kontaktsjuksköterskor, patientföreträdare och regionala processledare deltog i höstens temadag som RCC arrangerade den 19 september.

Stockholm Gotland
Nätverk för snabbare förlopp

Nätverket CaPrim ska öka kännedomen om de standardiserade vårdförloppen i primärvården.

Stockholm Gotland
31 stycken vårdförlopp igång i SVF under 2018

Den nationella satsningen på standardiserade vårdförlopp (SVF) fortgår under 2018 och tre nya förlopp kommer att införas under året vilket innebär att 31 förlopp kommer att vara igång.

Stockholm Gotland
Intresset mycket stort för palliativ cancervård inom akutsjukvården – över 170 läkare på plats på heldagsutbildning

Den 22 september samlades ett stort antal deltagare i centrala Stockholm för att ta del av praktisk kunskap om handläggning av patienter som är i olika palliativa faser (tidig fas, sen fas och livets slutskede, enligt WHOs definition 2002). Särskilt fokus låg på cancerpatienters problematik.