Pris till kontaktsjuksköterskor

Sidan publicerades 22 april 2016

Carina Rundström och Lisa-Karin Bergström har tilldelats Nätverket mot gynekologisk cancers Eldsjälspris 2016 i region Stockholm – Gotland. Priset delades ut vid Gyncancerdagen i Stockholm den 18 april.

Eldsjälspriset vill uppmärksamma viktigt arbete mot gynekologisk cancer samt lyfta fram insatser och personer från alla regioner i Sverige. Det är fjärde året som Nätverket mot gynekologisk cancer uppmärksammar eldsjälar inom sjukvård och forskning, men äen privatpersoner som har gjort skillnad för cancerdrabbade. Eldsjälspriset delades ut vid Gyncancerdagen, på tre orter, Stockholm, Umeå och Malmö.

I Stockholm gick årets Eldsjälspris till Carina Rundström och Lisa-Karin Bergström, samordnande kontaktsjuksköterskor på Karolinska universitetssjukhuset med motiveringen:

"Carina Rundström och Lisa Bergström arbetar som samordnande kontaktsjuksköterskor. Under året har de följt ett antal drabbade genom vården från första besök på Karolinska till ASIH för de som behövt det. De har studerat kvinnornas upplevelse av hela vårdkedjan och sett vad som kan bli bättre vid överlämningar mellan olika vårdgivare, förbättrat informationen till patienten och sett till att alla patienter nu får en skriftlig vårdplan. Nu implementeras många av deras förbättringsförslag. De har verkligen gjort skillnad."

- Jag är så glad och stolt att Carina Rundström och Lisa-Karin uppmärksammasts för sitt fantastiska arbete, säger Bodil Westman, Regional samordnare kontaktsjuksköterskor RCC Stockholm – Gotland.