Statsministern och sjukvårdsministern besöker Kraftens hus Stockholm

Sidan publicerades 1 november 2023

Stödet till cancerberörda är en angelägen fråga för regeringen. Idag besökte Ulf Kristersson och Acko Ankarberg Johansson mötesplatsen Kraftens hus Stockholm som är en ideell förening för cancerberörda vilken har initierats av och stöds av Regionalt cancercentrum Stockholm Gotland.

I bild från vänster, Jon Svednell, Ulrika Lindblad, Maria Wahlström Norlin, Charlotte Forsberg, Ulf Kristersson, Acko Ankarberg Johansson och Johanna Ström.

På plats fanns både personer med egen erfarenhet av cancersjukdom och verksamhetens personal för att prata om behov och möjligheter för Kraftens hus på en nationell nivå.

Efter mötet på Kraftens hus Stockholm höll regeringen en presskonferens på Karolinska Universitetssjukhuset där statsministern bland annat poängterade att cancer berör alla i Sverige. I arbetet framåt har civilsamhället en viktig och växande roll.

– Vi är glada över att vi fått dela med oss av våra erfarenheter, visa prov på några av de aktiviteter vi erbjuder och vi vill gärna medverka i en dialog med regeringen angående den nationella cancerstrategin, säger Charlotte Forsberg, verksamhetsledare Kraftens hus Stockholm.

Läs mer om Kraftens hus Stockholm här