1177 Vårdguiden lanseras som mobilapp

Sidan publicerades 14 januari 2019

Nu blir det ännu enklare att använda vårdens e-tjänster när 1177 Vårdguiden får en egen app som kan laddas ner i mobilen.

Läs din journal, omboka ditt läkarbesök och kolla upp läkemedelsrecepten på ett säkert sätt i mobilen: Vårdens e-tjänster finns nu tillgängliga i en egen app. 

Idag använder drygt 60 procent av alla invånare i Stockholmsregionen någon av e-tjänsterna på 1177.se. 

I appen finns både allmän information om vård och hälsa som alla kan nå direkt, och personlig information om din egen vård som kräver inloggning med mobilt bank-ID.

Fakta om appen 1177 Vårdguiden

 • Appen är utvecklad av Region Stockholm, tidigare Stockholms läns landsting, i samarbete med Inera AB och finns i en första version via Google Play för Android och på App Store för iOS. Appen ger snabb, enkel och säker åtkomst till alla e-tjänster på 1177 Vårdguiden och möjlighet att skapa genvägar till sina favorittjänster och favoritsidor. Appen kommer att utvärderas och vidareutvecklas i framtiden och arbete pågår med målet att under 2019 införa ny och mer avancerad funktionalitet för att guida patienten till rätt vårdgivare utifrån behov, få påminnelser inför vårdbesök eller kunna kommunicera digitalt med sin vårdgivare.
 • Information om sjukdomar, behandlingar, regler och rättigheter samt hitta och jämföra mottagningar kan nås utan inloggning. Även telefontjänsten 1177 kan nås utan inloggning med en knapptryckning för sjukvårdsrådgivning dygnet runt.
 • Personlig information som kräver säker inloggning med mobilt bank-ID
  - Läs din journal.
  - Se och förnya dina läkemedelsrecept.
  - Boka och omboka besökstider.
  - Kontakta vården med säkra digitala meddelanden.
  - Se status för högkostnadsskydd och frikort.
  - Beställa hjälpmedel.
  - Alla övriga e-tjänster

Du hittar mer information om samtliga e-tjänster på 1177 Vårdguiden i Region Stockholm på 1177.se