Webbsändning: Nationella cancerstrategin 10 år

Den 3 februari 2020 uppmärksammade RCC i samverkan och Socialdepartementet att nationella cancerstrategin fyllt 10 år. Det blev en dag fylld av inspiration, kunskap och erfarenhetsutbyte i Aula Medica på Karolinska Institutet.

I skriften 10 år med nationella cancerstrategin kan du läsa om förbättringarna i cancervården sedan cancerstrategin togs fram, men också om utmaningarna de kommande åren.

Tio år med nationella cancerstrategin - nu tar vi sikte på 2030

Webbsändning

Jubileumsdagen livesändes och en inspelad version går att går se i spelaren nedan:

 

Både backspegel och kikare

Kattis Ahlström

Under ledning av moderator Kattis Ahlström innehöll jubileumsdagen både tillbaka- och framåtblickar.

Vi satte ljus på resultaten från de tio åren med cancerstrategin men lyfte också fram vad som behöver göras för att cancervården ska bli än mer jämlik, tillgänglig och patientfokuserad.

Aula Medica blev en myllrande mötesplats med modererade diskussioner, intressanta föreläsningar, inspirerande framtidsspaningar, spännande dialogmöten, underhållning och festligt mingel.

Lena HallengrenPrisutdelning 

Dagen inleddes av RCC i samverkans ordförande Hans Hägglund och avslutades med tal av socialminister Lena Hallengren.

Under dagen överlämnade H.K.H. Kronprinsessan Victoria diplom till de som fått utmärkelsen Årets processledare och Årets kontaktsjuksköterska.

Gästartister, musiker och sångare från Kungliga Musikhögskolan och Adolf Fredriks Musikklasser bjöd på musikaliska höjdpunkter under hela dagen.

Program, talare och mer information på jubileumswebben