Kunskapsbanken för vårdprogram ersätter appen Cancervård

Sidan publicerades 28 januari 2020

”Kunskapsbanken” är ett nytt verktyg på cancercentrum.se som förbättrar tillgängligheten till nationella vårdprogram och standardiserade vårdförlopp i cancervården. Kunskapsbanken gör det enklare att snabbt hitta rätt kunskapsstöd och rekommendationer för respektive diagnos.

kunskapsbanken-mdk-webb.jpgFrån och med idag återfinns alla vårdprogram och standardiserade vårdförlopp (SVF) på cancerområdet i det nya verktyget Kunskapsbanken på RCCs webbplats. Precis som förut hittar du dem antingen via RCCs webbplats eller direkt på kunskapsbanken.cancercentrum.se

Till Kunskapsbanken

Samma innehåll i kunskapsstöden

Innehållet i vårdprogrammen och vårdförloppen är det samma som tidigare, men det nya verktyget gör det enklare att läsa, navigera och söka i kunskapsstöden. Som användare kan du skapa ett eget konto och lägga bokmärken till enskilda kapitel i vårdprogram och vårdförlopp som du vill ha snabb, enkel och återkommande tillgång till.

Ersätter mobilappen Cancervård

Kunskapsbanken är en ny del på cancercentrum.se som är anpassad för att kunna användas även på mobiltelefoner och surfplattor. Med enkla handgrepp sparar du en genväg till Kunskapsbanken på din hemskärm och får sedan full tillgång till ditt konto och alla funktioner precis som på datorn. I och med lanseringen av Kunskapsbanken läggs därför mobilappen Cancervård ner.

Förbättrade funktioner

mock-up-kunskpasbanken-270px.jpgRCC arbetar ständigt med att förbättra kunskapsstöden inom cancervården. För att möta användarnas behov och önskemål har vi i Kunskapsbanken bland annat förbättrat sökfunktionen och skapat en lösning som gör det möjligt att visa enbart rekommendationer i vårdprogrammen. De viktigaste förbättringarna är dessa:

  • Du kan välja att söka efter innehåll i ett specifikt vårdprogram eller vårdförlopp eller i samtliga vårdprogram och vårdförlopp samtidigt.
  • När du läser ett vårdprogram kan du välja att visa hela texten eller endast visa rekommendationerna i varje kapitel. Har du valt att visa enbart rekommendationer kan du enkelt klicka fram fördjupande text under respektive rekommendationsruta eller underrubrik.
  • Om du skapar ett konto kan du spara bokmärken så att du lätt hittar dina mest använda sidor. Klicka på Mitt konto för att skapa ett konto.
  • På startsidan för respektive diagnos kan du välja att prenumerera på kommande uppdateringar av vårdprogrammet eller vårdförloppet. Om du har ett konto kan du styra prenumerationerna från Mina sidor.

Kunskapsbanken kommer att utvecklas och finslipas ytterligare under vintern och våren. Har du synpunkter, frågor eller önskemål är du välkommen att höra av dig till Regionala cancercentrum i samverkan.

Epost: info@cancercentrum.se

Tips! Lägg Kunskapsbanken på hemskärmen på din mobil

Om du sparar Kunskapsbanken som ett bokmärke på mobilen eller surfplattan så hittar du alla texter lika enkelt som du gjorde i mobilappen.

På iPhone: När du är i Kunskapsbanken, tryck på delningsknappen när du visar webbplatsen och sedan på Lägg till på hemskärmen.

På Android: När du är i Kunskapsbanken, tryck på de tre punkterna högst upp till höger i webbläsaren och välj sedan Lägg till på startskärmen. (Det kan se lite olika ut på olika telefoner).