Ny version av Min vårdplan för peniscancer

Sidan publicerades 22 september 2023

Nu finns Min vårdplan peniscancer v 4.0 publicerad. Den behöver aktiveras på era enheter i dialog med verksamheterna och regional SOB-förvaltning. Detta är en större revidering/uppdatering:

  • Nya och uppdaterade, flyttade och omformulerade texter och avsnitt/steg i strukturen.   
  • Vissa tidigare enskilda steg har slagits samman i nya generella texter/steg som är synligt från start.  
  • Modulen Rehabilitering och egenvård nedflyttad, Diagnos i modul med Utredning istället för Behandling. 
  • Nya texter under Uppföljning och nästa steg. Nytt formulär med länk till utvärdering. Ny generell välkomsttext.
  • Nya filmer om strålning och mediyoga.   
  • Justerade bilder och länkar. Förtydligade instruktioner till formulär samt förtydligade flaggor under Händelser.  

Min vårdplan för peniscancer finns publicerad på 1177 för digital användning, och för pappersutskrift på cancercentrum.se.

Min vårdplan för peniscancer

Några ord med patientrepresentanten Per Jonsson

Per Jonsson är patientrepresentant för Min vårdplan peniscancer. I en kort intervju delar han med sig av sin syn på Min vårdplan:

- Jag tycker att Min vårdplan ger en bra överblick över din sjukdom. Den (Min vårdplan) är också väl uppbyggd i olika delar, vilket gör att jag som patient lätt kan följa med i de olika delarna av sjukdomsprocessen, säger Per.

Med min Vårdplan får man ett deltagande även som patient

Per fortsätter med att berätta hur Min vårdplan också har en viktig roll i mötet mellan patient, läkare och andra inblandade.

- Jag tror att det hjälper patienten att bli mer delaktig och närvarande i mötet samt att även läkare och andra inblandade blir mer insatta i hur vårdplanen är uppbyggd och genom det kan få en större förståelse för patienten. Jag tror att det på sikt stärker kontakten mellan läkare och patienten. Känner man att det finns ett engagemang från läkaren, så känner man sig som patient mer delaktig och sedd som en person mer än en patient i mängden.