Regimbiblioteket för cancerläkemedel växer och flyttar in i Kunskapsbanken

Sidan publicerades 10 februari 2022

För att samla alla kunskapsstöd för cancervården på en och samma plats har Regimbiblioteket flyttat in i Kunskapsbanken på RCCs webbplats. Samtidigt görs en satsning på patientinformation med fokus på barn under behandling, samt översättningar av patientinformation till vuxna.

Från och med idag finns läkemedelsregimer, patientinformation om läkemedel och basfakta om läkemedel i Kunskapsbanken på cancercentrum.se, där även nationella vårdprogram och standardiserade vårdförlopp (SVF) finns sedan tidigare.

Kunskapsbanken samlar kunskapsstöd för cancervården

Att innehållet nu är integrerat på en och samma webbplats gör det enklare för vårdens medarbetare att hitta information i de olika kunskapsstöden parallellt. Till en början kommer Regimbibliotekets gamla webbadresser att fungera, men vårdpersonal rekommenderas att uppdatera eventuella bokmärken eller snabblänkar till Kunskapsbanken så snart som möjligt.

Webbplatsen har fått ett nytt utseende och på startsidan finns flera sökfält för att det ska vara lätt att söka direkt inom varje kunskapsstöd. Patentinformationen nås via läkemedelsregimerna, precis som tidigare.

Under Meny/Uppdateringar listas de senaste uppdateringarna i vårdprogram, SVF och Regimbiblioteket. Där går det också att prenumerera på uppdateringar via e-post. Prenumeranter som redan får nyhetsbrev kommer fortsätta att få dem och behöver inte registrera sig på nytt.

Flytten av Regimbiblioteket innebär också att innehållet nu är anpassat för mobiltelefon och att tillgängligheten är förbättrad.

Patientinformation för barn och kommande översättningar

Nytt i Regimbiblioteket är en satsning på Barncancer där det första som publiceras är information till patienter och närstående om läkemedel kopplade till de vanligaste behandlingsprotokollen. Dessa har tagits fram eftersom behandlingen av barncancer följer andra protokoll än för vuxna.

Patientinformation om läkemedelsregimer som riktar sig till vuxna finns som tidigare på samma sida som respektive regim. En satsning görs under våren för att översätta dessa till andra språk - till en början till engelska och senare även till arabiska.

Till Kunskapsbanken

Har du synpunkter på webbplatsen?

Kunskapsbanken på cancercentrum.se är en av de viktigaste kanalerna för kunskapsstöd som riktar sig till cancervårdens medarbetare. Har du synpunkter, frågor eller önskemål är du välkommen att höra av dig till Regionala cancercentrum i samverkan.

E-post: info@cancercentrum.se