MENY


23
NOV
2016

Sydöst

Prioriteringsråd ska effektivisera statistikstödet

Kompetensutveckling, effektivitet och bättre överblick – det är några av fördelarna man hoppas att det nya prioriteringsrådet ska bidra till. - Vi tror att det här systemet kommer att ge bättre koll och även snabbare leveranser. Genom att vi träffas och går igenom förfrågningarna gemensamt, skapar vi också en bättre sammanhållning i gruppen, säger Charlotte Witell, enhetschef på RCC Sydöst.


21
NOV
2016

Sydöst

Pilotprojekt digitaliserar Min vårdplan

- Vi ska utnyttja de system som finns och se till att ny teknik används för patientens bästa.


11
NOV
2016

Sydöst

Sydöst får sin andra PET/CT-utrustning

- Region Jönköpings län har tagit beslutet att investera i en ny PET/CT-utrustning. Det kommer att innebära kortare väntetider och en mer jämlik vård, vilket vi räknar med ska resultera i ökad patientsäkerhet och vårdkvalitet för patienterna i sydöstra sjukvårdsregionen.


31
OKT
2016

Sydöst

Sydösts nyhetsbrev för oktober 2016

Regional enighet när vården koncentreras, nytt arbetssätt ska öka delaktigheten och patientupplevelser från SVF - det är några av nyheterna i oktobers nyhetsbrev från RCC Sydöst.


27
OKT
2016

Sydöst

Regional enighet att koncentrera valda diagnoser till US

- Det är viktigt att vi når konsensus i besluten att koncentrera vården till färre enheter, säger Ann Josefsson produktionsenhetschef för CKOC, centrum för kirurgi, ortopedi och cancervård i Region Östergötland, apropå de senaste besluten om arbetsfördelning nationellt och regionalt.


14
OKT
2016

Sydöst

Man känner mer smärta när man är ensam

– Smärta föder smärta och dödsångesten gör att smärtan upplevs starkare. Oron, dödsångesten och den ofrivilliga ensamheten är faktorer som har visat sig påverka hur stark smärtan upplevs. Därför är det viktigt att vårdpersonalen dämpar patientens smärta med samtal och umgänge, inte bara med läkemedel.


26
SEP
2016

Sydöst

Konstruktivt platsbesök om vulvacancer

- Vi tycker att sättet som man arbetat på här är föredömligt. Det är utmärkt att man snabbt inlett ett arbete tillsammans med de andra blivande nationella vårdenheterna.


16
SEP
2016

Sydöst

Resultatredovisningen för september ute nu

Högre tillförlitlighet, nytt rekord i Kalmar och Jönköping för antal patienter som får sitt fall diskuterat på en multidisciplinär konferens och kortare väntetid från diagnos till start av behandling - det är något av innehållet i årets andra Resultatredovisning.


12
SEP
2016

Sydöst

Cancerrehabilitering handlar om bemötande

- Cancerrehabilitering ser jag mycket som en fråga om bemötande, att verkligen se både patienten och dess anhöriga och möta dem i nuet. Visst finns det bra professionell hjälp att få av terapeuter och kuratorer, men att få bra kontakt med alla i vårdteamet är också cancerrehabilitering.


30
AUG
2016

Sydöst

RCC Sydösts nyhetsbrev för augusti

Nya vårdprogram på remiss, gott betyg för Almedalen och markant lägre registrering i Palliativregistret - det är några av nyheterna från augustis nyhetsbrev från RCC Sydöst.


29
AUG
2016

Sydöst

Utmaningar inom SVF under hösten

Fortsätta hålla i de förändringar som införts, följa upp och utvärdera nya arbetssätt och gå igenom vilka konsekvenserna blivit av de införda vårdförloppen. Så kan man sammanfatta de utmaningar som sydöstra sjukvårdsregionen står inför i satsningen på kortare väntetider genom standardiserade vårdförlopp.


23
JUN
2016

Sydöst

Ny vårdprocessgrupp för hudtumörer bildad

- Syftet med den här gruppen är att ta ett grepp om hela hudtumörprocessen i sydöstra sjukvårdsregionen. Vi tror att samverkan inom det här området kommer gynna patienterna och även påskynda den tekniska utvecklingen. Min förhoppning är att arbeta mycket konkret med de frågor som vi tycker är aktuella. Vi kommer särskilt att titta på hur vi kan samarbeta kring utvecklingen av teledermatoskopi i regionen.


8
JUN
2016

Sydöst

Andrum även till hösten

Den uppskattade mötesserien Andrum kommer att starta en ny omgång i höst. Här är hela programmet.


20
MAJ
2016

Sydöst

Uppskattad bredd gav utvecklingskraft

Läs om höjdpunkterna på Utvecklingskraft cancer i RCC Sydösts nyhetsbrev för maj månad.


17
MAJ
2016

Sydöst

Mätningar visar: Nu kortas väntetiderna

Senaste resultatrapporten visar på markant kortare väntetider och även ökad andel patienter som diskuteras på MDK.


21
APR
2016

Sydöst

Andrum fortsätter till hösten

– Det har varit en uppskattad mötesserie, så det känns bra att fler får möjlighet att gå till hösten, säger Kerstin Törnquist, initiativtagare till Andrum.


15
APR
2016

Sydöst

Steg framåt för att koncentrera vården i sydöst

Processen att koncentrera avancerad vård till färre platser nationellt och regionalt går framåt. - Rekommendationen innebär att sydöstra sjukvårdsregionen kommer att få två av de områden som vi ansökte om, vilket vi på RCC Sydöst är nöjda med, säger RCC Sydösts verksamhetschef Srinivas Uppugunduri.


11
APR
2016

Sydöst

RCC Sydöst medverkade på Etikdagen

- En patient berättade om en situation där han sökt vård efter operation där såret luktade. Läkaren avfärdade patientens oro med kommentaren "ja, gamla människor luktar". Kerstin Törnquist och Inger Berg hade ett uppskattat inslag om hur RCC Sydöst arbetar med cancerrehabilitering och patientmedverkan på Etikdagen den 8 april.


16
MAR
2016

Sydöst

En samlad plan ska förebygga cancer

- Det jag är mest nöjd med är att så många ställt sig bakom cancerpreventionsplanen. Det gör att det finns gott hopp om att planen verkligen kommer att användas och göra skillnad.


9
MAR
2016

Sydöst

Nytt projekt ska nå uteblivarna

HPV-hemtest, telefonsamtal från en barnmorska och brev ska testas för att fler kvinnor ska komma till vården och ta gynekologiskt cellprov.