Lunchwebbinarie: Solskyddsråd i praktiken – hudläkarnas perspektiv

Regionala cancercentrum uppmärksammar European Week Against Cancer med fem digitala lunchföreläsningar med fokus på cancer och levnadsvanor. Föreläsningar hålls av med experter inom olika ämnen 27–31 maj. Målgrupp är personal i primärvård, barnhälsovård, intresserade tjänstepersoner.

Tid: 30 maj 12:10 - 12:50

Plats: Online

Föreläsare: Kari Nielsen, Docent och överläkare i dermatologi, Lunds universitet och Region Skåne.

Solvanor har stor inverkan på risken att få hudcancer, den grupp av cancersjukdomar som ökar snabbast i Sverige. De flesta vet att det inte är hälsosamt att bränna sig i solen och att barn och ungas hud är extra känslig. Men det finns många andra aspekter som man kan vilja veta mer om: Kan solkräm vara hormonstörande? Kan lite solariesolning innan utlandssemestern minska risken att bränna sig? Dessa och många andra frågor diskuteras på detta lunchseminarium.

Föreläsningarna sker i Microsoft Teams. Du behöver inte anmäla dig, utan klickar bara på länken nedan 12:10-12:50. Det är samma länk hela veckan. 

Länk till lunchföreläsningarna: Klicka här för att ansluta till mötet 

 

Varmt välkommen!

Nationella arbetsgruppen för cancerprevention

 

 

Teams fungerar bäst om du har det som app i datorn. Det finns också en app du kan ladda ner i din telefon. Det går också att logga in direkt via webben, utan att ha en app. Då fungerar webbläsarna Chrome eller Edge bäst. Om du ansluter via webben kan du behöva fylla i dessa uppgifter för att komma in i mötet:  

Mötes-ID: 342 042 975 80  
Lösenord: jEvpyV  

 

Om ljudet inte fungerar eller något annat strular så brukar det ofta lösa sig om man loggar ut ur mötet och sedan ansluter på nytt. Man kan också kontrollera att man har valt "Datorljud" vid anslutning (det brukar vara förvalt). 

Kontakt: ellen.brynskog@vgregion.se