Webbinarium om ökad förståelse för sena komplikationer efter barncancer

Den 21 mars arrangerar elevhälsan.se och RCC i samverkan ett webbinarium för att informera om en ny webbutbildning som ska ge ökad förståelse för de komplikationer som kan drabba individer som behandlats för cancer som barn.

Tid: 21 mars

Plats: Digitalt

Utbildningen har tagits fram av ledande barnonkologer och experter inom skolan och vänder sig till de yrkesgrupper som kommer i kontakt med dessa individer. Skola, sjukvård och Försäkringskassa kan alla ha en roll i att främja ökad hälsa efter barncancer.

Som överlevare efter barncancer är det inte ovanligt att drabbas av komplikationer som kan vara kopplade både till cancersjukdomen eller behandlingen. På webbinariet förklarar konsultsjuksköterskor inom barncancervård och specialpedagoger vilka komplikationer som kan uppstå och ger tips och råd för hur du som möter barn som behandlats för cancer kan stötta på bästa sätt. 

Varmt välkommen att lyssna och uppdatera dina kunskaper. Webbinariet genomförs digitalt klockan 15:30-16:15. Om du inte kan medverka just den dagen kommer du att kunna se den inspelade versionen i efterhand.

Medverkande

  • Malin Lönnerblad, specialpedagog, Fil dr, Uppsala Universitet
  • Cristina Eklund, specialpedagog, Akademiska barnsjukhuset, Uppsala
  • Ulrika Persson, konsultsjuksköterska inom barncancervård, Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Stockholm
  • Lina Lundquist, konsultsjuksköterska för barn med hjärntumör, Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Stockholm
  • Helena Elieson, projektledare för framtagning av webbutbildningen, RCC Väst
  • Johannes Innala – medgrundare av elevhälsan.se (medverkar som moderator)

Målgrupp

Målgrupp är pedagoger som möter eller kommer att möta barn som behandlats för cancer, elevhälsoteamet, skolledning och sjukhuslärare.

Avsändare

Webbinariet arrangeras av RCC i samverkan och är kostnadsfritt. Uppdraget för RCC i samverkan är att stötta utvecklingen av cancervården i Sverige utifrån den nationella cancerstrategin.

Vid frågor:
Mejl: johannes@elevhalsan.se
Tel: 070-492 01 96

Läs mer och anmäl dig