Cancerrehabilitering utifrån patientens perspektiv

Välkommen till ett webbinarium med fokus på cancerrehabilitering utifrån patientens perspektiv.

Ämnesområde: Rehabilitering
Studieform: Distans
Datum: 15 maj
Tid: 13:00 - 14:30
Arrangör: RCC i samverkan
Kostnad: Kostnadsfri
Öppen för: Nationell

Webbinariet arrangeras av RCC i samverkans arbetsgrupper Nationell arbetsgrupp för cancerrehabilitering och Nationella vårdprogramgruppen för cancerrehabilitering tillsammans med Kraftens hus. 

              

Datum och tid

15 maj 2024 Kl. 13.00-14.30

Målgrupp

Webbinariet är öppet för alla men vänder sig främst till personer som har eller har haft cancer och deras närstående. Det vänder sig även till alla som arbetar inom cancervården.

Agenda

  • Inledning – cancerrehabiliterande insatser inom hälso- och sjukvård. 
  • Rehabiliteringsinsatser i civilsamhället. Charlotte Forsberg och Carina Mannefred från Kraftens Hus, berättar mer om deras verksamhet, som är en betydelsefull förlängning av cancervården.
  • Hur navigerar man som patient mellan olika insatser, i vad som kan uppfattas som en djungel? Lyssna till en patients berättelse om sin resa inom cancerrehabilitering.
  • 10 min paus
  • Ett cancerbesked förändrar vardagen för både patienten och närstående. Att leva ihop med en person som drabbas av cancer kan vara tufft psykiskt. Under ett inslag av webbinariet lyfts vikten av att vården uppmärksammar den psykiska hälsan hos såväl cancerpatienterna som hos deras närstående. 
  • Hur fungerar överlämningarna i praktiken där nästa instans ska ta över ansvaret för patienten? Kerstin Cedermark, sjuksköterska på Centrum för Cancerrehabilitering i Stockholm, delar med sig av sina tankar och erfarenheter om vad som är viktigt att tänka på för att stärka patientens fortsatta rehabilitering.
  • Avslutande diskussion

Tänk på att skriva din mailadress korrekt, så du får bekräftelse samt anmälningslänk.

Länk till webbinariet

Skickas senare till den e-postadress som anges vid anmälan.

När du skickar in din anmälan intygar du att du har läst och godkänner att dina personuppgifter sparas enligt GDPR. Så här hanterar RCC dina personuppgifter. 

Sista dagen för anmälan är den 10/5.

Webbinariet kommer att spelas in och kunna ses i efterhand. Genom att ansluta dig och delta, ger du ditt samtycke till att du deltar och medverkar enligt den europeiska dataskyddsförordningen GDPR. Det inspelade webbinariet och bilder därifrån, kan sedan komma att publiceras i RCCs kommunikationskanaler och finnas där tills vidare.

Anmälan