Ny kampanj ska öka andelen fysiskt aktiva

Sidan publicerades 8 september 2016

Att röra på sig är bra för hälsan och minskar risken att drabbas av kroniska sjukdomar. –Tänk att hela 25 procent av alla nya cancerfall i världen orsakas av en fysiskt inaktiv livsstil och av övervikt, säger Iwona Jacobsson som är folkhälsplanerare i landstinget Västernorrland.

Nu är hon med och driver projektet START! Motion – det är du värd, som ska peppa fysiskt inaktiva personer att komma igång med att röra på sig.

Målen med satsningen är att öka andelen fysiskt aktiva personer i Norrlandslänen och öka intresset för fysisk aktivitet.

– Genom att delta i Start under två månaders tid, kan du öka din motivation till att motionera mera. Ta chansen och anmäl dig nu, säger Iwona Jacobsson.

Deltagarna vinner bättre hälsa och välbefinnande. De har också chans att vinna ett pris: vistelse på en spa-anläggning, presentkort på en sportbutik eller på ett gym. Den första kampanjperioden börjar den 1 okt och pågår under två månader.

Start bildKampanjen är öppen för alla som är fysiskt aktiva mindre än 150 minuter per vecka, samt är folkbokförda i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland/Härjedalen.

Kampanjen drivs av landsting och regioner med medel från Regionalt cancercentrum norr (RCC Norr).

För anmälan och mer information om START! Motion – det är du värd:
www.startmotion.se
www.facebook.com/motionsstart

Vid frågor om kampanjen kontakta gärna:

Landstinget Västernorrland
Iwona Jacobsson
iwona.jacobsson@lvn.se

Västerbottens läns landsting
Cecilia Edström
cecilia.edstrom@vll.se

Norrbottens läns landsting
Margareta Eriksson
margareta.eriksson@nll.se

Region Jämtland/Härjedalen
Marie Eriksson
marie.15.eriksson@regionjh.se