Kampanj för rökfrihet

Sidan publicerades 1 juni 2016

En kampanj för tobaksfrihet – STOPP! Det är du värd – har pågått under ett halvår i hela norra regionen och utmanat alla som använder tobak att sluta.

– Om en person är tobaksfri i två månader har det värsta nikotinsuget lindrats. Man har ändrat sina vanor och börjat se sig själv som tobaksfri, säger Ywonne Wiklund som arbetar med tobaksprevention i norra regionen.

De som antog kampanjens utmaning att vara tobaksfri under två månaders tid och anmälde sig via tobaksstopp.se hade chans att vinna SPA-helger och resecheckar.

Deltagarna i STOPP-kampanjen fick varje vecka peppning, tips och stöd via Facebook-notiser av Johanna Nordström som haft ansvar för bevakning och inlägg på sociala medier, men också via e-post av Margareta Jonsson, diplomerad tobaksavvänjare, projektledare för kampanjen.

Glasstrut

– Vi kommer att följa upp alla som har anmält sig till STOPP och tanken är att kampanjen ska återuppstå i någon form framöver, säger Ywonne Wiklund.

Sammanlagt anmäldes sig 529 personer till kampanjen som genomfördes med ekonomiska medel från Regionalt cancercentrum norr (RCC Norr). STOPP-kampanjen är för denna gång avslutad.

Mer information finns www.tobaksstopp.se