Arbetar för att förbättra nationella kvalitetsregister

Sidan publicerades 5 juli 2016

I våras började systemvetare Lisa Tykosson att arbeta som registerproduktägare vid RCC Norr. Som registerproduktägare ansvarar hon för att ta in önskemål om förändringar och förbättringar i de nationella kvalitetsregister som RCC Norr ansvarar för. Lisa specificerar och prioriterar sedan de förändringar som ska göras åt utvecklingsteamet.

Lisa vid sitt tangentbord– Just nu har jag specificerat nya Analcancerregistret som utvecklingsteamet här på RCC bygger. Jag jobbar också med ombyggnationen av registret för matstrups- och magsäckscancer och av Hjärntumörregistret, berättar Lisa Tykosson.

Lisa har gjort många olika saker innan hon började sitt arbete på RCC Norr.

Senast arbetade hon med ensamkommande flyktingbarn i Umeå kommun, dels som integrationsassistent men även som teamleader för en grupp som tillsattes för att säkerställa ett bra mottagande av ensamkommande i den flyktingvåg som var under hösten 2015.

Lisa Tykosson bor i Sörmjöle utanför Umeå med sin sambo, tre barn, två hästar, en katt och en hund. På fritiden är hon ofta i skogen med barn och hund eller i stallet med barn och hästar.