Ny utbildning om standardiserade vårdförlopp

Sidan publicerades 12 april 2024

Den 15 maj bjuder RCC Norr in till en ny utbildning om standardiserade vårdförlopp, SVF. Utbildningen ges digitalt under en förmiddag och riktar sig till alla i norra sjukvårdsregionen som vill veta mer om SVF.

Deltagarna får en introduktion till SVF men också fördjupning i frågor som rör kodning och patientfall. Utbildningen är digital och består av en blandning av inspelade föredrag, liveföredrag och gruppövningar där deltagarna får möjlighet att diskutera konkreta frågor med andra deltagare.

Alla som vill lära sig mer om SVF är välkomna att delta, men utbildningen riktar sig speciellt mot personer i vården som arbetar med SVF-förlopp, till exempel de som arbetar som SVF-koordinatorer och -samordnare, kontaktsjuksköterskor eller lokala processledare.

Ove Andrén.
Ove Andrén.

Foto av Hans Alm

– Det har snart gått tio år sedan införandet av SVF och vi har många nya medarbetare i regionerna som kommer i kontakt med eller arbetar med SVF. Vi på RCC Norr tycker att det är viktigt alla som jobbar med SVF får en gemensam kunskapsbas. I utbildningen får de veta mer om bakgrunden till SVF och hur det fungerar men också hur de kan få mer kunskap, säger Ove Andrén, medicinskt sakkunnig vid RCC Norr och en av kursledarna på SVF-utbildningen.

Tanken är att denna grundutbildning inom SVF ska återkomma vid några tillfällen per år. RCC Norr ordnar också regelbundet diagnosspecifika SVF-seminarier för de som behöver fördjupad kunskap om enskilda vårdförlopp.

Sista anmälningsdag är den 8 maj.

Läs mer om SVF-utbildningen och anmäl dig