MENY


27
APR
2018

Norr

Hög kompetens på dag om cancerforskning

Den 20:e april hölls årets cancerforskningsdag, Cancer Research Day, i Humanisthusets trevliga lokaler i Umeå. Det var för sjunde gången i ordningen som RCC Norr arrangerade dagen, i samarbete med medicinska fakulteten vid Umeå universitet. Under forskningsdagen, som hålls på engelska, samlas cancerforskningsintresserade för att lyssna på föreläsningar om patientnära kliniska studier och om grundläggande molekylärbiologisk cancerforskning.


23
APR
2018

Norr

Regionala cancerdagar i norr

RCC Norrs regionala cancerdagar gick av stapeln den 19 april och arrangerades detta år i Humanisthuset på Umeå universitet. Moderator för dag 1 var Mats Brännström, förbundsdirektör för Norrlandstingens regionförbund, som tillsammans med RCC-chefen Anna-Lena Sunesson hälsade välkommen till konferensen.

Norr

Pris för bästa poster

I samband med Cancerforskningens dag den 19 april utdelade RCC Norr ett pris för bästa forskningsposter. Den vinnande posterns titel var: "Pancreas Innervation and Perineural Innovation (PNI) phenomena during development and progression of Pancreatic Cancer".


12
APR
2018

Norr

Flera utmärkelser för palliativ vård i norra regionen

Den femte nationella konferensen för profession inom palliativ vård gick av stapeln i Stockholms Folkets hus, den 21 mars. Konferensen pågick i två dagar och under den senare hölls en ceremoni för sjuksköterskor inom palliativ vård som erhållit diplomering.