Ny kursstart för utbildning av kontaktsjuksköterskor

Sidan publicerades 26 januari 2017

Den 17 januari 2017 startade den andra omgången av RCC Norrs uppdragsutbildning för kontaktsjuksköterskor i norra sjukvårdsregionen.

– Utbildningen ska utveckla och stärka funktionen som kontaktsjuk­sköterska, säger Katja Voullet Carlsson, som är samordnare för kontaktsjuksköterskorna i norr.

– Vi har haft en två dagars sammankomst i Umeå, i samband med kursstart och kommer att avsluta med ett fysiskt möte den 1 juni. Resten av kursen består mestadels av självstudier och är webbaserad, berättar Katja Voullet Carlsson.

Under den webbaserade delen direktsänds föreläsningar som varvas med gruppdiskussioner. Målet är då att skapa en större interaktion mellan deltagarna. Kursen innehåller också flera filmer med olika teman. 

Utbildningen ges av Umeå universitet i samarbete med Regionalt cancercentrum norr. Kursen är på 7,5 högskolepoäng, ges på distans och på kvartsfart i 20 veckor.

_______________________________________________________________________

Har du frågor? Kontakta: Katja Vuollet Carlsson, samordnare för kontaktsjuksköterskor i norra regionen, tfn 090-785 35 20, 072-506 20 75, eller via e-post: katja.vuollet@vll.se