Ny utbildning för kontaktsjuksköterskor

Sidan publicerades 17 september 2015

Fram till den 19 oktober har cancervården inom norra regionen möjlighet att anmäla medarbetare till en ny uppdragsutbildning för kontaktsjuksköterskor.

Katja Voullet Carlsson Äntligen får vi en utbildning för kontaktsjuksköterskor även här i norra regionen. Det kommer att utveckla och stärka funktionen som kontaktsjuk­sköterska, säger Katja Voullet Carlsson som är samordnande kontaktsjuksköterska inom RCC Norr.

 Det blir en obligatorisk sammankomst på två dagar i Umeå i anslutning till kursstart, resterande delen av kursen är webbaserad, berättar Katja Voullet Carlsson.

Utbildningen ges av Umeå universitet och har tagits fram i samarbete med Regionalt cancercentrum norr. Kursen som är på 7,5 högskolepoäng ges på distans och på kvartsfart i 20 veckor. Kursstart blir det i januari 2016.

_______________________________________________________________________

Har du frågor? Kontakta: Katja Vuollet Carlsson, samordnande kontaktsjuksköterska, telefon 090-7853520, 072-5062075, eller via e-post: katja.vuollet@vll.se

Anmälan: som ska ske senast 2015-10-19, är bindande. Verksamhetschefen anmäler kursdeltagaren, med följande uppgifter: namn, födelsedata och e-post, till katja.vuollet@vll.se. Kursdeltagaren får via e-post en bekräftelse att anmälan är mottagen och att han eller hon är antagen.