MENY


21
MAJ
2015

Norr

Årets sjuksköterska inom cancervården

Årets sjuksköterska har utsetts av styrelsen för den ideella föreningen Sjuksköterskor i cancervård. Det var Britt Lindström vid strålbehandlingen, Norrlands universitetssjukhus, som fick ta emot utmärkelsen i samband med Sjuksköterskor i cancervårds årsmöte i Stockholm den 19 maj.


20
MAJ
2015

Norr

Var uppmärksam i solen

– Sol och värme är underbart, men tänk på att sola på ett klokt sätt. Intensivt solande kan orsaka hudcancer och därför är det viktigt att alltid skydda huden, vistas i skuggan och inte sola i solarier. Det säger Virginia Zazo Hernanz, processledare för malignt melanom och Senada Hajdarevic, processledare för cancerprevention vid Regionalt cancercentrum norr.


6
MAJ
2015

Norr

3D-teknik kan hitta fler bröstcancertumörer

En ny tredimensionell röntgen kan upptäcka fler bröstcancertumörer än traditionell mammografiscreening. 3D-tekniken gör det även enklare att storleksbestämma tumören, och är mindre smärtsamt för patienten eftersom bröstet inte behöver pressas samman lika hårt.


4
MAJ
2015

Norr

Cellprovsveckan i norr

För att väcka uppmärksamhet och sprida kunskap om vikten av att regelbundet ta cellprov, för att förebygga livmoderhalscancer, arrangeras cellprovsveckan 4–10 maj, runt om i norra regionen.