Utbildning i strålbehandling

Sidan publicerades 15 juni 2015

Regionalt cancercentrum norr och Norrlands universitetssjukhus erbjuder en kostnadsfri nätbaserad grundläggande utbildning i strålbehandling. Utbildningen är i första hand riktad till sjuksköterskor inom de enheter i norra regionen som kommer i kontakt med patienter som får, som kommer att få eller som nyligen fått strålbehandling. 

Utbildningen kan även användas som ett komplement vid inskolning av nya medarbetare. Utbildningen är indelad i tre moduler och tar totalt upp till en timme att genomföra. Man kan gå igenom modulerna var för sig och på så sätt dela upp utbildningen på olika tillfällen. Utbildningen nås via Västerbottens Läns Landstings plattform för nätbaserade utbildningar, www.larandelandsting.se.

Utbildningen i strålbehandling hittar du under kurskategori Cancercentrum. För att kunna gå utbildningen krävs att du först registrerar en användare och när du öppnar utbildningen i strålbehandling ska du välja ”koppla mig till kursen”.

För mer information om utbildningen kontaktar du Sara Olofsson, Strålbehandlingsavdelningen, Cancercentrum, Nus: sara.olofsson@vll.se