Systemvetare med fokus på utdata

Vid Regionalt cancercentrum norr arbetar du tillsammans med engagerade kollegor inom olika yrkeskategorier men med samma fokus att förbättra cancervården. Det är en spännande arbetsplats med stora möjligheter till kompetensutveckling och lärande.

RCC Norr söker nu en systemvetare för att förstärka arbetet med uppföljning och analys av cancervården. Tjänsten är placerad vid Norrlands universitetssjukhus (Nus) i Umeå. Ansök senast den 22 juni 2021.

Arbetsuppgifter

Som systemvetare hos oss med fokus på utdata skapar du förutsättningar för samarbeten, ny kunskap och en stark framtid. Genom arbetet medverkar du till att skapa förutsättningar för en jämlik och kunskapsbaserad cancervård i Sverige.

För de diagnoser där RCC Norr har ett nationellt registeransvar är du en viktig länk mellan registerutveckling och utdata. Det innebär att du arbetar med att skapa lösningar som gör innehållet i registren enkelt att ta del av och använda. I det kan ingå att arbeta med SQL-register, massuppdateringar och dataöverföringar. Arbetet sker i tätt samarbete mellan vårt utvecklingsteam för register och arbetsgruppen med statistiker.

Du ingår arbetsgruppen med statistiker och bidrar där med systemvetarperspektiv och kompetens inom datalagring och programmering i webbaserad miljö.

I rollen kan du även ingå i andra uppdrag inom RCC för att stärka våra lösningar för att skapa ändamålsenliga utdata. Det kan omfatta både nationella och sjukvårdsregionala projekt.

Kvalifikationer

För den här tjänsten behöver du ha en högskoleutbildning i systemvetenskap eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du har goda kunskaper inom
• ETL/Data Warehouse-utveckling med Microsoft:s BI-plattform
• SQL-utveckling/kodning och MS SQL-serveradministration

Du har erfarenhet av
• webbutveckling och API inklusive programmering i java, html/html5
• informations- och datamodellering för datalager
• kravställning av datafångst i datalagerprojekt

Det är meriterande om du även har erfarenhet inom något av följande områden:
• programmering i r (CRAN)
• ETL/DW-automation i exempelvis TimeXtender
• BI/DW-plattformar (Exempelvis Qlikview, IBM, SAP, Oracle eller SAS)
• visualiseringsverktyg såsom Qlik Sense, Tableau, eller Power BI.

Du har goda kunskaper i att utrycka dig i skrift och som person är du självständig, kommunikativ och har en god samarbetsförmåga. Du är också engagerad, noggrann och tar gärna ett helhetsansvar både för det egna arbetet och verksamheten i stort, tillsammans med kollegor.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
A1036451

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2021-06-22

Arbetsgivarens referensnummer: A1036451

Ansök här i samarbete med Offentligajobb

Inför rekryteringsarbetet har Region Västerbotten tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar

Katarina Örnkloo
Sektionschef
090-785 68 80
katarina.ornkloo@regionvasterbotten.se

Ove Björ
Statistiker
090-785 68 78
ove.bjor@regionvasterbotten.se