Statistiker med intresse av systemutveckling

RCC Norr söker en statistiker med intresse av systemutveckling för att förstärka arbetet med uppföljning och analys av cancervården. Tjänsten är placerad vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå.

På Regionalt cancercentrum norr arbetar du tillsammans med engagerade kollegor inom olika yrkeskategorier men med samma fokus att förbättra cancervården. Du kommer att vara en del av en spännande arbetsplats med stora möjligheter till kompetensutveckling och lärande.

Arbetsuppgifter

Som statistiker med intresse av systemutveckling skapar du förutsättningar för samarbeten, ny kunskap och en stark framtid. Genom arbetet medverkar du till att skapa förutsättningar för en jämlik och kunskapsbaserad cancervård i Sverige.

För de diagnoser där RCC Norr har ett nationellt registeransvar är du en viktig länk mellan registerutveckling och utdata. Det innebär att du arbetar med att skapa lösningar som gör innehållet i registren enkelt att ta del av och använda. I det kan ingå att arbeta med SQL, massuppdateringar och dataöverföringar. Arbetet sker i tätt samarbete mellan vårt utvecklingsteam för register och arbetsgruppen med statistiker.

Du ingår arbetsgruppen med statistiker och bidrar där med perspektiv på systemutveckling och kompetens inom datalagring. Rollen är ny inom organisationen vilket innebär att det finns möjlighet att påverka innehåll och arbetsuppgifter.

I rollen kan du även ingå i andra uppdrag inom RCC för att stärka våra lösningar för att skapa ändamålsenliga utdata. Det kan omfatta både nationella och sjukvårdsregionala projekt.

Kvalifikationer

För den här tjänsten behöver du ha teknisk utbildning inom programmering, högskoleutbildning i statistik, data- eller systemvetenskap, informatik eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du har goda kunskaper inom;
• informations- och datamodellering för datalager
• programmering, t ex programspråket r (CRAN) eller likvärdigt språk.
Du har erfarenhet av;
• webbutveckling och API inklusive programmering i javascript, html/html5
• kravställning av datafångst i datalagerprojekt
• hantering av stora datamängder.
Det är meriterande om du även har erfarenhet inom något av följande områden;
• SQL-utveckling/kodning och MS SQL-serveradministration
• Automation eller datawarehouse lösningar (t ex TimeXtender eller Microsoft:s BI-plattform).

Du har goda kunskaper i att utrycka dig i skrift och som person är du självständig, kommunikativ och har en god samarbetsförmåga. Du är också engagerad, noggrann och tar gärna ett helhetsansvar både för det egna arbetet och verksamheten i stort, tillsammans med kollegor.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2022-01-15

Arbetsgivarens referensnummer: A1077575

Ansök här i samarbete med Offentligajobb.

Inför rekryteringsarbetet har Region Västerbotten tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar

Katarina Örnkloo
Sektionschef
090-785 68 80
katarina.ornkloo@regionvasterbotten.se
Ove Björ
Statistiker
090-785 68 78
ove.bjor@regionvasterbotten.se