Sjuksköterska/Genetisk vägledare

Vill du vara med och bidra till den Cancergenetiska mottagningens utveckling? RCC Norr söker nu en sjuksköterska/genetisk vägledare till Cancergenetisk mottagning vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Ansök senast den 17 februari 2021.

Hos oss får du jobba i en liten arbetsgrupp med gott stöd från kollegorna. Detta arbete erbjuder meningsfulla arbetsuppgifter där du bidrar till att förebygga och tidigt upptäcka cancer, vilket i sin tur räddar liv. Verksamhetsområdet är under kraftig expansion vilket medför ständig utveckling och vidareutbildning.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska/genetisk vägledare bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga.

Du är en del i teamet tillsammans med andra sjuksköterskor, läkare och vårdadministratörer som utreder familjer där det finns misstanke om ärftlig cancer. Arbetet innefattar dels administrativt arbete som utgör underlaget för våra familjeutredningar, så som remisshantering, sammanställning av familjeträd och diagnosverifiering av cancersjukdom.

Du har även kontakt med personer/familjer som är under utredning, exempelvis via telefonrådgivning och genomförande av genetisk vägledning, antingen tillsammans med läkare eller självständigt. Dokumentation i patientjournal och kvalitetsregister ingår i arbetsuppgifterna, liksom att arbeta med förbättrings- och utvecklingsarbeten.

Du erbjuds ett utmanande arbete i ett kunskapsområde som står under ständig utveckling. Arbetets innehåll kan därför förändras över tid.

Kvalifikationer

För det här jobbet behöver du vara legitimerad sjuksköterska, alternativt ha en annan högskoleutbildning motsvarande 180 högskolepoäng med påbyggnadsutbildning i genetisk vägledning.

Det är meriterande om du har en specialistvårdsutbildning i onkologisk vård och erfarenhet från onkologisk verksamhet, alternativt har arbetat med genetisk verksamhet eller forskning.

Du är självständig, kommunikativ och har en god samarbetsförmåga. Du är också engagerad, noggrann och tar gärna ett helhetsansvar både för det egna arbetet och verksamheten i stort tillsammans med kollegor. Du tycker om att arbeta i förändringsprocesser och är van att bemöta individer i olika situationer som vid en kris.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2021-02-17

Arbetsgivarens referensnummer: A1000674

Ansök här i samarbete med Offentliga jobb

Läs mer om tjänsten på Region Västerbottens webbplats 

Upplysningar

Katarina Örnkloo
Sektionschef
090-785 68 80
katarina.ornkloo@regionvasterbotten.se
Christina Edwinsdotter Ardnor
Medicinskt ledningsansvarig
090-785 24 08
christina.edwinsdotter@regionvasterbotten.se

Fackliga kontaktpersoner

Fackliga företrädare
kan nås via växeln
090-785 00 00