MENY

Projektkoordinator för stöd till cancerdrabbade unga vuxna

Projektet riktar sig till cancerdrabbade unga vuxna i norra sjukvårdsregionen. Det är ett samfinansieringsprojekt mellan Ung cancer, en ideell medlemsorganisation som stöttar unga vuxna som lever med eller nära cancer, och Cancerforskningsfonden i norr. Huvudsyftet är att utarbeta en stödfunktion till gruppen unga vuxna (16-30 år) utifrån deras behov. Projektet kommer organisatoriskt att ligga under RCC Norr, med anställning i Region Västerbotten och arbetsplats i Umeå. Resor i tjänsten kommer att förekomma, främst inom norra sjukvårdsregionen.

Arbetsuppgifter

Som Projektkoordinator hos oss samverkar du inom flera verksamheter i hela norra sjukvårds-regionen, med samtliga involverade vårdgivare och med externa aktörer såsom Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Centrala studiestödsnämnden, kommunernas socialtjänst och elev-/studenthälsan, för att förbättra cancervården för unga vuxna utifrån deras perspektiv.

Arbetet sker också i nära samverkan med Ung Cancer. Du kommer att driva arbetet, med stöd av en styrgrupp med företrädare från cancervården i norra sjukvårdsregionen och från Ung cancer.

Du arbetar initialt huvudsakligen med att kartlägga aktuella patienter inom sjukvårdsregionen och att etablera en samverkan med de aktuella klinikerna kring hur kontakt skapas med patienterna. Kontakt med de enskilda patienterna tas därefter genom ett uppsökande arbete och utifrån patienterna önskemål och behov.

Som Projektkoordinator kommer du också att vara drivande i att utveckla projektets innehåll och arbetssätt, såsom att arrangera gruppaktiviteter och nätverk för stöd till de cancerdrabbade. Du kan även komma att vara delaktig i informations- och utbildningsinsatser för externa aktörer utifrån de behov som framkommer under projektet.

Kvalifikationer

För detta jobb behöver du ha relevant högskole- eller universitetsutbildning, så som exempelvis en socionomexamen, och erfarenhet av att självständigt leda och driva projekt och förändringsarbete. Vi ser det som meriterande om du har en utbildning inom projektledning och erfarenhet av att arbeta med unga vuxna.

Det är även meriterande att ha erfarenhet av andra arbetsområden kopplade till tjänstens karaktär, som erfarenhet av att leda gruppverksamheter, skapa nätverk och vana av it-baserade arbetssätt och teknik (till exempel sociala medier och videomöten). Då tjänsten innebär resor inom norra sjukvårdsregionen är B-körkort önskvärt.

Anställningsvillkor

Omfattning: Heltid
Tillträde: 2020-01-01. 
Tjänsten är en visstidsanställning, 100 % under 2 år, med eventuell möjlighet till förlängning.

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2019-10-20

Arbetsgivarens referensnummer: A905251

Ansök här i samarbete med Offentliga jobb.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Upplysningar

Anna-Lena Sunesson
Verksamhetschef
090 - 785 70 81
annalena.sunesson@regionvasterbotten.se

Fackliga kontaktpersoner

Gunilla Andersson
Vision
090 - 785 00 00
gunilla.andersson@regionvasterbotten.se


Sidan uppdaterad: 11 oktober 2019