Statistiker

För att möta ett ökat behov av statistisk kompetens behöver RCC Norr förstärka med ytterligare en statistiker. Du kommer att vara en del av en spännande arbetsplats med stora möjligheter till kompetensutveckling och lärande.

Vid Regionalt cancercentrum norr arbetar du tillsammans med engagerade kollegor inom olika yrkeskategorier men med samma fokus, att förbättra cancervården. 

Arbetsuppgifter

Som statistiker hos oss ger du viktig service och möjliggör insatser som påverkar många. En central del i RCCs uppdrag som stöd för utveckling av cancervården är uppföljning av cancervården och att tillhandahålla ändamålsenliga analyser och rapporter. För att möjliggöra detta samlas omfattande datamängder med information om cancerpatientens väg genom vården samt uppföljning efter avslutad behandling. Arbetet innebär därför hantering av stora datamängder där god förmåga att organisera data och programmera är en fördel.

Det finns också goda möjligheter att som statistiker inrikta sig mot metodstöd. Du kommer att arbeta i en miljö som efterfrågar statistisk kompetens inom forskning och vid analyser som avser kvalitetssäkring av vården.

Du kommer att tillhöra en grupp med åtta andra statistiker. Du kommer också att samarbeta med statistiker från landets övriga RCC. Som statistiker på RCC arbetar du i ett eller flera nationella diagnosbaserade team tillsammans med andra statistiker och har ett nära samarbete med vården. Det finns goda möjligheter att planera arbetet utifrån dina behov då vi tillåter flexibla arbetstider under eget ansvar.

Kvalifikationer

För det här jobbet behöver du relevant högskole-/universitetsutbildning med fördjupning som har en inriktning mot statistik eller dataanalys. Att vara disputerad inom statistik eller ett annat område som rör dataanalys samt erfarenhet från epidemiologisk eller medicinsk forskning är meriterande.

Vi ser gärna att du har goda kunskaper i att hantera komplicerade datamängder och har erfarenhet av statistikprogrammet r. Det är också meriterande att ha erfarenhet och intresse av att programmera i olika programspråk som exempelvis r, sql eller html.

Är detta något för dig? Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Anställningsform: Projektanställning under två år, med eventuell möjlighet till förlängning.
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde snarast efter överenskommelse.

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2021-09-15

Arbetsgivarens referensnummer: A1049296

Ansök här i samarbete med Offentligajobb

Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan:
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Upplysningar

Katarina Örnkloo
Sektionschef
090-785 68 80
katarina.ornkloo@regionvasterbotten.se

Ove Björ
Statistiker
090-785 68 78
ove.bjor@regionvasterbotten.se