Medicinsk rådgivare/sakkunnig till RCC Norr

Som medicinsk rådgivare hos oss samverkar du med processledare och tvärfunktionella team för att vidareutveckla en processorienterad cancervård utifrån patientens perspektiv. Du tar fram evidensbaserade underlag och strategier för uppföljning och utveckling av cancervården. Du stimulerar och följer upp sjukvårdsregional implementering av SVF, nationella vårdprogram, rekommendationer från RCC i samverkan och statliga satsningar inom cancerområdet.

Vid Regionalt cancercentrum norr arbetar du i ett engagerat team med kollegor inom olika yrkeskategorier, men med samma fokus – att förbättra cancervården. Du kommer att vara en del av en spännande arbetsplats där du har stora möjligheter till kompetensutveckling och lärande

Kvalifikationer

För detta jobb behöver du vara specialistläkare inom en cancerrelevant disciplin och ha god kännedom om hälso- och sjukvårdens organisation samt dess vårdflöden. Det är meriterande om du har utbildning och erfarenhet inom ledarskap och projektledning alternativt en forskarutbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ett processorienterat och utvecklingsinriktat arbetssätt inom cancerområdet.

Du har god förmåga att analysera och sammanställa komplexa data, vetenskapligt såväl som populärvetenskapligt, samt att målgruppsanpassat presentera och diskutera dessa, både muntligt och skriftligt.

Du är en initiativrik och drivande person som på ett strukturerat och resultatinriktat sätt tar ansvar för arbetsprocesser. Du är lösningsinriktad och har ett positivt förhållningssätt till varierande arbetsuppgifter och nya utmaningar. Att samarbeta och nätverka både i och utanför organisationen ser du som förutsättningar för att lyckas i arbetet.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en visstidsanställning på två år med eventuell möjlighet till förlängning.

Sysselsättningsgraden är minst 50 %, men kan diskuteras och kan med fördel kombineras med annan anställning inom Region Västerbotten, alternativt egen forskning.

Tillträde sker enligt överenskommelse.

Ansökan

Sista ansökningsdatum var: 2020-04-01

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.