Kommunikatör

Som kommunikatör vid RCC Norr medverkar du till att skapa förutsättningar för en jämlik och kunskapsbaserad cancervård i Sverige och för välinformerade och trygga patienter.

Du ansvarar för att utarbeta kommunikationsstrategier och projektleda kommunikationsinsatser från planering till genomförande. Du ger strategiskt och operativt kommunikationsstöd till de olika yrkesgrupperna inom RCC Norr och till nationella arbetsgrupper som RCC Norr ansvarar för. Med kommunikationsenheterna i de fyra regionerna i norra sjukvårdsregionen har du ett nära samarbete, liksom med kommunikatörerna vid landets övriga RCC. Du arbetar i flera olika projekt, vilket innebär att du har flera olika uppdrag och insatser igång samtidigt. Du skriver nyheter, gör nyhetsbrev och är webbredaktör för RCC Norrs webbplats.

Du är även redaktör för den nationella Min Vårdplan, som kan tillgängliggöras för patienter både digitalt via 1177 Vårdguiden och på papper. I det ingår att verka för att texter i Min vårdplan följer en gemensam struktur och har god layout. Du ansvarar för informationen om Min vårdplan som ligger på webbplatsen och för publicering av texter som går på remiss. Du samarbetar med nationell samordnare och nationella handläggare för Min vårdplan och med redaktörer för andra kunskapsstöd inom RCC. Kunskaps-området står under ständig utveckling och RCC:s arbetsområden beror delvis på uppdrag från staten och regionerna. Arbetets innehåll kan därför förändras över tid.

Kvalifikationer

För detta jobb behöver du relevant akademisk utbildning, till exempel inom medie- och kommunikationsvetenskap, eller motsvarande förvärvad erfarenhet. Du är en slipad skribent med dokumenterat god språkkänsla. Du har mottagarperspektivet i fokus och har förmåga att fånga upp och sammanfatta information av vikt och skriva om det till klarspråk. Du kan producera material och har grundläggande kunskap om grafisk produktion. Du har erfarenhet av webbpublicering och kan även hantera digitala kanaler och sociala medier. Du kan leda projekt inom kommunikationsområdet och är bra på kommunikationsplanering. Som person är du idérik och kreativ samtidigt som du är strukturerad och levererar enligt plan. Du trivs med att arbeta både operativt och strategiskt och har förmåga att prioritera bland arbetsuppgifter inom parallellt pågående arbeten.

Rollen har stora kontaktytor och förutsätter att du är lyhörd, har god samarbetsförmåga och är flexibel i kombination med integritet och omdöme. Du känner glädje i att vara en del av ett team och har ett positivt förhållningssätt till problemlösning. Du är engagerad och tar gärna ett helhetsansvar både för det egna arbetet och verksamheten i stort, tillsammans med medarbetare.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2022-05-04

Arbetsgivarens referensnummer: A1113249

Ansök här i samarbete med Offentligajobb

Upplysningar

Anna-Lena Sunesson
Enhetschef
090-785 70 81, 070-397 70 81
annalena.sunesson@regionvasterbotten.se

Lars Burström
Facklig kontaktperson, Vision
070-697 69 27
lars.burstrom@regionvasterbotten.se