Handläggare för nationella vårdprogram och Min vårdplan

Välkommen till RCC Norr! Som handläggare för nationella vårdprogram och Min vårdplan medverkar du till att skapa förutsättningar för en jämlik och kunskapsbaserad cancervård i Sverige och för välinformerade och trygga cancerpatienter. Ansök senast 10 juni.

För de diagnoser där RCC Norr har ett nationellt ansvar är du nationell vårdprogramhandläggare. I det ingår bland annat att ge administrativt stöd till de nationella vårdprogramgrupperna och för det sjukvårdsregionala förankringsarbetet.

På motsvarande sätt är du nationell handläggare för de individuella vårdplaner med ingående informationstexter för cancerpatienter, Min vårdplan, som utarbetas och förvaltas inom RCC. Du stöder införandet av den digitala Min vårdplan via 1177 Vårdguiden inom norra sjukvårdsregionen.

Du ingår i nationella nätverk med personer som har motsvarande arbetsuppgifter vid landets övriga fem regionala cancercentrum. Inom sjukvårdsregionen samarbetar du bland annat med processledare och med regionernas resurspersoner kring Min vårdplan via 1177 Vårdguiden.

I rollen stöttar du även andra uppdrag inom RCC relaterade till den nationella cancerstrategin, såsom administrativt stöd till sjukvårdsregionala projekt och sammanställning av planer och rapporter. Kunskapsområdet står under ständig utveckling och RCC:s arbetsområden beror delvis på uppdrag från staten och sjukvårdsregionen. Arbetets innehåll kan därför förändras över tid.

Kvalifikationer

För tjänsten behöver du ha en medicinskt inriktad högskoleutbildning såsom sjuksköterska, fysioterapeut eller annan utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av cancervård och/eller forskning.

Du har goda kunskaper i att utrycka dig i skrift, är intresserad av språk samt tycker om att skriva och sammanställa texter. Som person är du självständig, kommunikativ och har en god samarbetsförmåga. Du är också engagerad, noggrann och tar gärna ett helhetsansvar både för det egna arbetet och verksamheten i stort, tillsammans med kollegor.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2021-06-10

Arbetsgivarens referensnummer: A1031988

Ansök här i samarbete med Offentligajobb

Upplysningar

Anna-Lena Sunesson
Enhetschef
090 - 785 70 81
annalena.sunesson@regionvasterbotten.se

Katja Vuollet-Carlsson
Vårdutvecklare/vårdprogramhandläggare
090 – 785 35 20
katja.vuollet@regionvasterbotten.se