Jessica Nordlander ny enhetschef på RCC Uppsala Örebro

Sidan publicerades 27 maj 2020

RCC Uppsala Örebro har rekryterat Jessica Nordlander, tidigare verksamhetsutvecklare, som ny enhetschef. Hon kommer ansvara för vårdprocessarbetet och stödfunktionerna inom RCC Uppsala Örebro.
– Det känns roligt. Utmanande såklart, men väldigt kul att få förtroendet att fortsätta i en chefsroll.

Jessica_Nordlander-nyhet.jpg
Jessica Nordlander, enhetschef, RCC Uppsala Örebro. Foto: Göran Ekeberg.

Jessica har under en period varit tillförordnad enhetschef efter Birgitta Clarin men går nu in som ordinarie enhetschef, vilket också innebär att hon lämnar sin tidigare roll som verksamhetsutvecklare.

– Det innebär ju bland annat att jag får fortsätta utvecklingsarbetet tillsammans med mina medarbetare och att vi nu kan ha lite längre perspektiv på insatserna, vilket är tillfredställande. Vi är mitt i en generationsväxling i en av personalgrupperna, så jag ser fram emot att få leda gruppen genom förändringen och se resultatet av det arbete som nu görs, säger Jessica.

Gedigen erfarenhet inom RCCs verksamhet

Jessica har tidigare varit både vårdprocesskoordinator och verksamhetsutvecklare på RCC Uppsala Örebro, samt ansvarat för den senaste revideringen av den sjukvårdsregionala cancerplanen. Detta sammantaget innebär att hon är väl insatt i det sjukvårdsregionala vårdprocessarbetet, vilket är ett av de områden hon kommer ansvara för.

– Jag känner uppdraget och våra medarbetare väl, det gör att startsträckan blir kortare. Jag har också upparbetade kontakter med våra sju regioner, och känner till deras utmaningar och styrkor. Arbetet med SVF och cancerplanen har också gett mig kunskap som förhoppningsvis gör att vi kan förbättra stödet till regionerna ytterligare i arbetet med utvecklingen av cancervården.

Vad ser du mest fram emot med din nya roll?

– En sak jag ser fram emot är att min roll renodlas. Att jag kan släppa delar av mina tidigare uppdrag gör att jag helhjärtat kan fokusera på det här. Men att få fortsätta bidra till en förbättrad cancervård i sjukvårdsregionen, genom att coacha alla våra duktiga medarbetare och tillsammans med dem utveckla vår verksamhet ytterligare, är det jag ser allra mest fram emot.