Nära Cancer finalister på Framtidsgalan

Sidan publicerades 29 oktober 2015

Nära Cancer är en av finalisterna på Framtidsgalan 2015. Av 130 nomineringar är Nära Cancer en av de som tagit sig hela vägen till final i kategorin Årets insats. Vinnaren utses på Framtidsgalan den 24 november, på Oscarsteatern i Stockholm.

Syftet med Framtidsgalan är att lyfta den unga drivkraften inom den offentliga sektorn och inspirera fler att arbeta och göra karriär inom den offentliga sektorn. Traineers, deltagare i utvecklingsprogram- eller ledarprogram, ambassadörer eller någon som gjort extra bra jobb uppmärksammas.

I samtliga jurygrupper för respektive kategori finns representanter från Sveriges kommuner och landsting, Framtidsverket och HRM Affärsutveckling. Jurygrupperna kompletteras med kategoriägarna i respektive kategori. Kategoriägare för Årets insats är Vision. 

Webbsajten näracancer.se erbjuder sedan 2013 en plats till barn och ungdomar som är med om att en familjemedlem eller vän diagnostiseras med cancer för möten med andra unga anhöriga. Nära Cancer vänder sig till unga personer i hela Sverige och finansieras av Regionalt cancercentrum Uppsala Örebro.

2014 tilldelades Nära Cancer Örebro läns landstings utmärkelse Diamanten samt IT i vården-juryns Lilla pris. Webbsajten är också nominerat till GötaPriset och kommer att presenteras på Kvalitetsmässan på Svenska Mässan i Göteborg den 5 november 2015.