Nära Cancer nominerad till GötaPriset

Sidan publicerades 3 februari 2015

Näracancer.se är ett av de projekten som nominerats till GötaPriset och ska presenteras i seminarier på Kvalitetsmässan som går den 3–5 november 2015 på Svenska Mässan i Göteborg. 

För cancerberörda barn och ungdomar som är med om att en familjemedlem eller vän diagnostiseras med cancer har webbsajten Nära Cancer sedan 2013 erbjudit en plats för möten med andra unga anhöriga, liksom mängder med inspiration och information. Nära Cancers ledord är trygghet genom kunskap och gemenskap.

Nära Cancer vänder sig till unga personer i hela Sverige och finansieras av Regionalt cancercentrum Uppsala Örebro. 2014 tilldelades Nära Cancer Örebro läns landstings utmärkelse Diamanten samt IT i vården-juryns Lilla pris.

GötaPriset är den äldsta av Kvalitetsmässans utmärkelser och delats ut sedan 1989. Priset går till Sveriges bästa utvecklingsprojekt inom offentligt finansierade verksamheter och är öppet för alla kategorier av utförare - offentliga, privata och ideella. Till GötaPriset 2015 skickades det in 362 projekt där 33 projekt har nominerats för att tävla om GötaPriset. Förutom äran belönas det vinnande projektet med en prischeck på 150 000 kronor.

Läs mer på Kvalitetsmässans hemsida

Nära Cancer - Pressmeddelande