Webbinarium: Nutrition vid cancerbehandling

Frågorna om vilken mat som är den bästa för personer med cancer är många och budskapen motstridiga. Detta kan leda till onödig oro och hälsorisker för patienten. Under det här kostnadsfria webbinariet sätter vi fokus på nutrition under och efter cancerbehandling, för att reda ut vad forskningen säger och sticka hål på de vanligaste myterna.

Tid: 11 mars 09:30 - 16:00

Plats: Webbinarium

Webbiariet riktar sig i första hand till personal inom vården som möter patienter med cancer.

Anmälan

Anmälan är tyvärr stängd. Vid frågor skicka ett mail till matochcancer@drf.nu 

Webbinariet är kostnadsfritt och kommer att livestreamas via Zoom. Du deltar från en dator, läsplatta eller smartphone, och har möjlighet att ställa frågor. Föreläsningarna spelas in och kommer i efterhand att skickas ut till alla anmälda. Länk för uppkoppling skickas ut några dagar innan.

Program (pauser tillkommer)

09:30
Inledningstal – nutritionens viktiga roll under cancerbehandling.
Klas Kärre, professor i molekylär immunologi, Karolinska institutet

09:50
Matens betydelse för mig.
Perspektiv från en patient.

10:10
Cancer utan risk för undernäring.
Charlotta Rubin, leg. dietist och folkhälsovetare, Karolinska universitetssjukhuset.

11:05
Cancer och ätsvårigheter.
Karin Jontell, leg. dietist, Akademiska sjukhuset.

13:00
Alkohol och cancerbehandling.
Sölvi Vejby, onkologisjuksköterska och doktorand, Akademiska sjukhuset.

13:30
Antioxidanter och cancerbehandling.
Martin Bergö, professor i molekylärmedicin, Göteborg universitet.

14:15
Alternativ, komplementär och integrativmedicin inom cancervården.
Kathrin Wode, överläkare i onkologi och verksamhetsutvecklare RCC Stockholm Gotland.

14:45
Cancer and Nutrition: From Fad Diets to Therapeutic Applications.
Suzanne Dixon, leg. dietist med master i epidemiologi och nutritionsvetenskap (Portland, Oregon, USA).

15:45
Sammanfattning och avslutning.

Kontakt

Har du frågor? Skicka ett mail till matochcancer@drf.nu 

Varmt välkommen hälsar,

Cancerfonden
Dietisternas Riksförbund – projektet Mat och Cancer
Nutritionsrådet – Akademiska sjukhuset
Regionalt cancercentrum Mellansverige