Statistiker/Analytiker/Epidemiolog, vikariat, till RCC Syd

RCC Syd har cirka 25 medarbetare som består av läkare, sjuksköterskor, verksamhetsutvecklare, medicinska sekreterare, kommunikatörer, systemvetare och statistiker. Verksamheten koordineras av Södra Regionvårdsnämnden som är en politisk nämnd för landstingen Blekinge, Södra Halland, Kronoberg och Skåne.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en statistiker/analytiker/epidemiolog till RCC Syd i Lund.

Arbetet innebär sammanställning och statistisk analys av data i syfte att utvärdera och följa upp cancervårdens processer. I din roll fungerar du som ett stöd vid planering och statistisk analys av genomförda kartläggningsarbeten, forsknings- och utvecklingsprojekt samt prognos- och behovsanalyser. Du ansvarar för att utveckla och kvalitetssäkra databaser, bearbeta och presentera statistikuppgifter med omvärldsfokus. Arbetet innebär att ha kunskap om och delta i kvalitetssäkringen av datainrapportering från källan till presentation av bearbetade data. Presentation av data och redovisning av statistiska samband fordrar en god pedagogisk förmåga.

Arbetet innefattar såväl dataanalys som aktivt deltagande i olika arbetsgrupper samt epidemiologisk forskning. Du kommer även att bidra till nytänkande kring resultatrapportering och kvalitetsredovisningar.

RCC Syd arbetar för hela södra sjukvårdsregionen och samverkar med Sveriges fem andra RCC, varför en del resor kan bli aktuella i tjänsten. Annonsen avser ett vikariat som sträcker sig till och med 2018-03-31.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskole-/universitetsexamen med fördjupning inom statistik. Om du är disputerad inom statistik/epidemiologi är det meriterande. Utöver detta har du:

- God erfarenhet av att hantera stora datamängder
- Erfarenhet av att utföra statistisk analys/överlevnadsanalys och programmering, helst statistikprogramvaran R.
- Dokumenterad förmåga av strukturerat och självständigt arbete
- Förmåga att analysera och dra självständiga slutsatser på övergripande nivå
- Förmåga att presentera data på ett sätt som är anpassat för mottagaren
- Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Arbetet innebär hantering av känsliga personuppgifter varför även kännedom om gällande lagar och regelverk inom området är ett krav. Erfarenhet av registerarbete samt forskning inom det statistiska/epidemiologiska området är meriterande för tjänsten.

Vi förutsätter att du har en vilja att utveckla och utvecklas. Du tycker om varierande arbetsuppgifter och ser positivt på nya utmaningar. Arbetet utförs i nära samarbete med RCC Syds övriga statistiker och multiprofessionella arbetsgrupper varför lyhördhet och god samarbetsförmåga är något vi värdesätter.

I denna rekrytering använder vi oss av löpande urval – ansök därför gärna redan idag.

Tillträde

Annonsen avser ett vikariat som sträcker sig från 2017-08-01 till och med 2018-03-31.

Kontaktperson

Maria Rejmyr Davis, Enhetschef Tel: 046-275 21 86

Ansök senast 30 juni

Ansök här

Ansvarig redaktör: Jenny Patera
Sidan uppdaterad: 12 juni 2017

Regionalt